Έκοψε την βασιλόπιτα η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας-Εικόνες

Απλώνουμε εύκολα τα χέρια να ανταλλάξουμε ευχές ο χρόνος όμως δεν θα είναι ευτυχισμένος και δημιουργικός μόνο με λόγια – Ευλογία Βασιλόπιτας

Σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, πραγματοποιήθηκε η τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας με την παρουσία κληρικών, των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, πλήθους κόσμου και μικρών παιδιών που τραγούδησαν τα κάλαντα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στην σύντομη προσλαλιά του ανέφερε ότι καθώς αυτή είναι η πρώτη βασιλόπιτα η Εκκλησία στέλνει την ευλογία της προς κάθε κατεύθυνση. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία και την αξιοποίηση του χρόνου από τον άνθρωπο, με την ευκαιρία του νέου έτους. Ανέφερε ότι απλώνουμε εύκολα τα χέρια να ανταλλάξουμε ευχές ο χρόνος όμως δεν θα είναι ευτυχισμένος και δημιουργικός μόνο με λόγια. Τόνισε ότι χρειάζεται να αξιολογούμε τον εαυτό μας, την πορεία μας, την προσφορά μας, τα χαρίσματα που αναπτύξαμε και το πόσο ανοιχτοί είμασταν στον Θεό και τους συνανθρώπους μας. Να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα και να αφήνουμε πίσω τα λάθη και τις αστοχίες και να κρατάμε σταθερές τις παραμέτρους που δεν αλλάζουν και αυτές που αλλάζουν να τις βελτιώνουμε προς το καλύτερο. Να εξαγοράζουμε το χρόνο όπως λέει ο Απόστολος Παύλος και τότε οι ευχές θα ανταποκρίνονται και στην εσωτερικότητά μας και θα είναι πραγματικά και ουσιαστικά αληθινές.

Ευχαρίστησε όσους προσήλθαν στο κάλεσμα της Μητρόπολης ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να κόψουμε τη βασιλόπιτα. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς στον αγώνα της Τοπικής μας Εκκλησίας για την πνευματική πρόοδο των ανθρώπων, καθώς και για την στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, λόγω προβλημάτων υγείας, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσεως εκφράζοντας την ευχή να τελειώσει σύντομα η οικονομική κρίση. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, το νέο έτος να είναι ευλογημένο, ειρηνικό, δημιουργικό, με αγάπη και ελπίδα.

Μαζί με τη βασιλόπιτα ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2020 της Μητροπόλεως που φέτος είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια λειτουργίας των Κατασκηνώσεών μας στον Παρνασσό.

Πριν την ευλογία της Βασιλόπιτας μικροί μαθητές του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας έψαλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή πρόοδο και τους μοίρασε γλυκά και βιβλία.

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ορφανική Στέγη “ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ” , όπου συνομίλησε με τα παιδιά, τους πρόσφερε δώρα και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή χρονιά. Ενώ, τα παιδιά με πολύ χαρά τραγούδησαν και έψαλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της υπεύθυνης του Ιδρύματος κυρίας Θεμιστοκλείας.

imtl.gr

Σχετικά